Składniki dla czterech osób.
4 plastry schabu bez kości (ok. 1,5 cm)
0,25 kg pieczarek
2 małe ząbki czosnku
mała cebula
tłuszcz do smażenia
sól i pieprz do smaku
jajko i bułka tarta do panierowania
Schab rozbić. Im cieńszy, tym łatwiej będzie zawinąć, ale należy uważać żeby nie podziurawić mięsa. Można delikatnie przyprawić. Następnie należy przygotować farsz. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na rozgrzanej patelni używając łyżki margaryny. Pieczarki pokroić dowolną techniką na małe kawałki. Dodać do zeszklonej cebuli. Przyprawić solą i pieprzem, a na koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażyć do momentu, w którym wyparuje sok wypuszczony przez pieczarki. Tak przygotowany farsz nakładamy na kawałki schabu i zawijamy w kształt trójkąta. Najpierw lewy bok po skosie, później dół, a na koniec lewy bok. Mięso panierujemy i smażymy na gorącym oleju.
0 komentarze:
Prześlij komentarz