Składniki:
2 puszki białej fasolki
4 kiełbasy
2 duże cebule
1 l bulionu (może być z kostki)
500 ml przecieru pomidorowego
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
sól i pieprz
majeranek
tłuszcz do smażenia
woda i mąka do zaciągnięcia.
W garnku zrobić bulion. Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć cebule oraz kiełbasę pokrojone w grubą kostkę. Podsmażone produkty przełożyć do bulionu. Dorzucić fasolę. Ja dodatkowo dałam zalewę z jednej puszki fasolki. Wlać przecier i koncentrat pomidorowy. Przyprawić solą i pieprzem. Na koniec rozetrzeć w dłoniach majeranek. Lekko zaciągnąć mąką rozrobioną z wodą. Podawać z pieczywem.
kuinarna wyspa Paluli
wtorek, 3 kwietnia 2012
Fasolka po bretońsku
Autor:
Palula
o
01:23
Wyślij pocztą e-mail
Wrzuć na bloga
Udostępnij w X
Udostępnij w usłudze Facebook
Etykiety:
danie jednogarnkowe,
obiad
Archiwum
- 
        ▼ 
      
2012
(15)
- 
        ▼ 
      
kwietnia
(10)
- Sernik z rosą
 - Chińszczyzna
 - Makaron z szynką w sosie śmietanowo-szczypiorkowym
 - Trójkąty schabowe z farszem pieczarkowym.
 - Makaron z szynką, jajkiem i bazylią
 - Klopsiki w sosie śmietanow-warzywnym
 - Czerwony kapuśniak z tymiankiem
 - Fasolka po bretońsku
 - Zupa cebulowa po mojemu
 - Farfalle z kurczakiem, groszkiem i pomidorkami kok...
 
 
 - 
        ▼ 
      
kwietnia
(10)
 
Etykiety
- ciasta (2)
 - danie jednogarnkowe (3)
 - danie mięsne (3)
 - makaron (4)
 - obiad (13)
 - zupa (3)
 
Obserwatorzy
Obsługiwane przez usługę Blogger.

0 komentarze:
Prześlij komentarz