Składniki:
2 puszki białej fasolki
4 kiełbasy
2 duże cebule
1 l bulionu (może być z kostki)
500 ml przecieru pomidorowego
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
sól i pieprz
majeranek
tłuszcz do smażenia
woda i mąka do zaciągnięcia.
W garnku zrobić bulion. Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć cebule oraz kiełbasę pokrojone w grubą kostkę. Podsmażone produkty przełożyć do bulionu. Dorzucić fasolę. Ja dodatkowo dałam zalewę z jednej puszki fasolki. Wlać przecier i koncentrat pomidorowy. Przyprawić solą i pieprzem. Na koniec rozetrzeć w dłoniach majeranek. Lekko zaciągnąć mąką rozrobioną z wodą. Podawać z pieczywem.
kuinarna wyspa Paluli
wtorek, 3 kwietnia 2012
Fasolka po bretońsku
Autor:
Palula
o
01:23
Wyślij pocztą e-mail
Wrzuć na bloga
Udostępnij w X
Udostępnij w usłudze Facebook

Etykiety:
danie jednogarnkowe,
obiad
Archiwum
-
▼
2012
(15)
-
▼
kwietnia
(10)
- Sernik z rosą
- Chińszczyzna
- Makaron z szynką w sosie śmietanowo-szczypiorkowym
- Trójkąty schabowe z farszem pieczarkowym.
- Makaron z szynką, jajkiem i bazylią
- Klopsiki w sosie śmietanow-warzywnym
- Czerwony kapuśniak z tymiankiem
- Fasolka po bretońsku
- Zupa cebulowa po mojemu
- Farfalle z kurczakiem, groszkiem i pomidorkami kok...
-
▼
kwietnia
(10)
Etykiety
- ciasta (2)
- danie jednogarnkowe (3)
- danie mięsne (3)
- makaron (4)
- obiad (13)
- zupa (3)
Obserwatorzy
Obsługiwane przez usługę Blogger.
0 komentarze:
Prześlij komentarz