kuinarna wyspa Paluli

wtorek, 3 kwietnia 2012

Fasolka po bretońsku

Składniki:

2 puszki białej fasolki
4 kiełbasy
2 duże cebule
1 l bulionu (może być z kostki)
500 ml przecieru pomidorowego
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
sól i pieprz
majeranek
tłuszcz do smażenia
woda i mąka do zaciągnięcia.

W garnku zrobić bulion. Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć cebule oraz kiełbasę pokrojone w grubą kostkę. Podsmażone produkty przełożyć do bulionu. Dorzucić fasolę. Ja dodatkowo dałam zalewę z jednej puszki fasolki. Wlać przecier i koncentrat pomidorowy. Przyprawić solą i pieprzem. Na koniec rozetrzeć w dłoniach majeranek. Lekko zaciągnąć mąką rozrobioną z wodą. Podawać z pieczywem.



0 komentarze:

Prześlij komentarz