kuinarna wyspa Paluli

sobota, 12 maja 2012

Leczo z kurczaka na kaszy kuskus

Jeśli jesteś osobą, która kocha kurczaka, ceni zdrową żywność i lubi kiedy w jednej potrawie miesza się kilka różnych smaków, to ta potrawa jest waśnie dla ciebie.

Składniki:

2 piersi z kurczaka
3 cebule
1/2 czerwonej papryki
1/2 zielonej papryki
1/2 żółtej papryki

30 dkg pieczarek
3 pomidory
2 ząbki czosnku

przyprawa do kurczaka
sól i pieprz do smaku
oliwa do smażenia
natka pietruszki
opakowani kaszy kuskus

Kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, kiedy się zarumieni oprószyć przyprawami. Pieczarki pokroić w plasterki i dodać do kurczaka. Cebule pokroić w piórka, a papryki w słupki, wrzucić na patelnię, wszystko smażyć razem do miękkości. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę następnie przełożyć do pozostałych warzyw i kurczaka, mieszając czekać do momentu kiedy zredukuje się nadmiar płynu. Czosnek posiekać i wrzucić na patelnię. kuskus przyrządzić według przepisu na opakowaniu zalewając go bulionem a nie wodą. Podawać posypane świeżo posiekaną pietruszką.








2 komentarze:

Grande pisze...

jestem osobą która kocha leczo! brzmi pysznie :)

Unknown pisze...

Palce lizać :D Zapraszam też na leczo do mnie :) http://leczo.net.pl

Prześlij komentarz